söndag 8 juni 2014

Söndag på HK-vallen

Junimatch.

Match i 9-manna. Dagens motståndare var Heffnersklubban BK på deras hemmaplan HK-vallen. Sol och ganska skönt ute, inte för varmt för spelarna. Laget anländer dryga timmen före match och tjejerna hälsar på varandra, pratar lite och byter om till fotbollsmundering.

Har Ni sett den förut ?

Samlade tjejer ser avslappnade ut...

...inför lite genomgång inför matchen. Vaida har knytkalas.
Genomgång inför match och sedan värmer vi på så att vi är med från start i matchen. Almira A står i mål och vi som sett henne stå i mål förut är inte särskilt oroliga över det. Hon brukar klara det mesta hon ger sig på.

Avspark, Vaida och Aya är beredda på startsignal.
Då var det dags för avspark. Det känns ganska avspänt bland tjejerna vilket kan vara både bra och dåligt. Ibland blir det lite passivt och för avslappnat vilket gör att tjejerna inte riktigt tar i och tar för sig som de ska.

Mycket spring hemåt i första halvlek...

...då är det tur att Linn och Almira...

...tillsammans med Sanela bestämt sig för att inte släppa till något idag.
Första halvlek blev riktig jobbig. HK förde spelet och LuNas tjejer fick ställa in sig på att försvara det egna målet. Linn och Almira A stred tappert och höll HK-anfallen mållösa. Det var inte många anfall från de svarta LuNa, mer av strökaraktär och en och en spelare som försökte. Ganska enkelt byte för det ganska snabba försvararna i HK.

Veronika startade bra i matchen.

Aya försöker ta sig fram.

Plötsligt hände något med Veronikas knä och hon hade spelat klart för idag.
Som om inte det var nog med att spelet inte riktigt fungerade, Veronika sjönk i hop med smärtor i sitt knä och fick ledas av. Hon hade spelat färdigt för idag och en tid framöver. Tror att alla längtade till halvtid så att vi kunde få ordning på oss själva och spelet igen. Då, helt plötsligt, vrider Barlin förbi en försvarare och lossar kanonen. Målvakten orkar inte hålla bollen och snabbt är Aya framme och stöter in bollen i mål, 1-0, wow, vaket tjejer och bra gjort!

Aya har precis lagt in bollen för 1-0.

Halvtid och dags för lite återhämtning.
Det tar inte många minuter innan vi hör domarens signal för halvtidsvila. Samling och lite instruktioner så att vi kan börja spela som vi skulle spela från början. Vi tittar även till Veronika som ligger på gräset med tryckförband över sitt knä. Ont men hon vill se klart matchen innan akuten, "om det nu skall vara nödvändig, så farligt är det inte".

Vaida var pigg under 2:a halvlek...

...och satte välförtjänt 2-0 i ett fint anfall.
Nu blev det mycket bättre spel. Vi börjar hitta fram med passningar, vi tar löpningar som öppnar upp HK och ser till att få avslut på anfallen. HK har fortfarande ett bra spel men det känns hela tiden som att matchen håller på att tippa över i LuNas favör. Vaida och Aya hittar varandra och får med Lina på kanten i flera fina anfall. Barlin hämtar bollen lite djupare nu när hon har tagit hand om Veronikas yttermittfältsplats till vänster. Mer boll verkar vara det som Barlin har behövt, nu löper hon i attack efter attack mot allt tröttare motståndare. Vaida ser också till att avsluta på ett perfekt sätt när hon säkert sätter 2-0 i mitten av halvleken.

Lagkapten Tilde stod för en helt avgörande brytning innan vårt 2-0 mål.
Strax innan målet hade HK sin farligaste chans i matchen när deras anfallare lyckades spela bort både Linn och Almira A innan Tilde kom från ingenstans och helt resolut tog bollen av HK-tjejerna. Imponerande brytning och bra speluppfattning av dagens Lagkapten Tilde!

Vaida ler glatt åt att...

..."Så gör flickorna var de står...".
Resten av matchen präglades av ett lite chansande HK mot ett LuNa som manövrerade bort farligheterna mot sig och kontrade tillbaka. Några farliga anfall för LuNa men resultatet står sig, 2-0 till LuNa. Skönt med en seger och en bra 2:a halvlek.

Ny seger för nöjda tjejer.

Lång väntan på akuten för Veronika och Sanela innan vi lugnade körde hem dem.
Minns Ni första bilden, den är från akuten i Sundsvall. Det är också den sista bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar