tisdag 15 september 2015

Fotbollslördag

Alla är olika - Olika är bra

Temat för dagen i Sundsvalls DFF

På lördag var det dags att utmana både klockan och logistikkunskaperna då det var en hel del lag i farten. Först ut var våra Flickor 04 som spelar i kombinationslaget Sund Plus. De skulle möta Alnö på Gumsekullen och de verkade väldigt laddade och spelsugna när de åkte iväg med Maria. I tid och allihopa dessutom. Vi återkommer till deras match senare.
Taggade och laddade är Sund Plus F04 inför matchen på Gumsekullen.

Sedan var det Bredsands F06/07 som skulle bussas in till Norrporten Arena för att spela förmatch mot Nackstas motsvarigheter. Alltid lika duktiga och servicemindade Ceris Resor hade sytt ihop busstransporter så det var bara att åka med in direkt till matchen. Almira var dagens coach i Bredsand medan Hodan och Hanah tog hand om Nackstas tjejer.

Tryggt tog bussen oss till matcharenan.

Nacksta och Bredsand samlade på Norrporten Arena innan matchen.
Mikael, Elisabeth och Tomas levererar målburarna.
 Väl på plats började tjejerna värma upp, en (hel) del passade på att ta reda på var WC fanns och hur det såg ut där inne. Under tiden hjälptes Elisabeth, Mikael och Tomas åt att montera ihop de målburar som tjejerna skulle ha under matchen. Det är en del fix och trix innan det är dags.
Tillbaka till Sund Plus tjejerna som fick möta ett lite större och tuffare Alnö-lag än senast. Inget som skrämde våra tjejer dock eftersom de på torsdagens träning hade matchat mot killar och var inne i ett högre tempo redan. Alla tjejerna var riktigt duktiga och trots att Alnö tog ledningen med både 1-0 och 2-1 kämpade man sig tillbaka in i matchen. Dijana kvitterade först till 1-1, sedan var det Sibela som snyggt satte 2-2. Dijana gjorde ytterligare ett mål i andra halvlek och efter en suverän kämpainsats slutade matchen till sist 3-3. 

Dijana och Vasa satte högsta fart från start...

...Sibela hakade på...

...liksom Zaynab...

...och Safia...
...Hilma säker i mål som alltid...

...Lova har koll i försvaret...

...Clara, kanske tuffast och hårdast på plan idag...

...eller var det Olivia som var det?...
...Thea jobbar och sliter...

...Zaynab och Frida jobbar stenhårt för att ta tillbaka bollen.
Ett lag som har kul och jobbar tillsammans når också framgångar.
Tjejerna har verkligen vuxit ihop till ett härligt gäng. Det är nog den största anledningen till att man spelar rolig och fin fotboll där alla deltar. Det finns duktiga spelare på alla positioner och man försöker verkligen få med alla i spelet. Vi kan bara njuta av era framgångar och tror att Ni kan fortsätta att utvecklas, både som individuella spelare och som lagspelare. 3-3 idag med liten övervikt i spelet är bra jobbat tjejer.

Snabbt in i bilen för avresa till Norrporten Arena för Plus-tjejerna. De ville ju inte missa sina kompisars match och vem vet, kanske, kanske, kan man få vara med...
Dags för förmatch, Bredsand - Nacksta 7-manna. I Nackstalaget fanns en tjej som normalt spelar med Sund Plus F04 fast hon är född 06. Maryan är en stor talang och egentligen för bra för att vara med. Hon har dock inte tränat på några veckor så det kanske inte skulle märkas så stor skillnad. Fel.

Maryan har precis gjort ett av sina 3 mål idag.

Systrarna Vanessa och Valentina vill vara med på bild.

Hanah och Hodan har genomgång med Nackstatjejerna.
Maryan gör både 1-0, 2-0 och 3-0 under de första 10 minuterna. Bara att konstatera att hon verkligen kan spela fotboll. Resten av matchen, så att det ska bli lite jämnare, står Maryan i mål. Även Bredsand byter målvakt, motvilligt går domaren med på att Zaynab får stå i Bredsands mål resterande tid. Naturligtvis vill ju då även de andra Plus-tjejerna som spelat på Gumsekullen vara med men där är domaren kallsinnig. Ingen fler överårig på plan.

Ariana var jätteduktig och gjorde Bredsands välförtjänta mål.

Tätt, tätt, tätt på plan när Nadifu och Chewita kämpar om bollen.
Lite jämnare match och till slut får duktige Ariana in Bredsands första mål. Inna det har dock både Hani och Nadifu gjort mål. Nadifus mål var mycket snyggt och hon tunnlade en snopen Zaynab vid målet. Det var en härlig match och tjejerna hade jätteroligt. Det här vill vi göra om sa de i kör.
Man hoppas att det finns en boll någonstans, annars är organisationen svår att förklara. 

Efter matchen var det gemensam fika och Hani, Hayfu, Sabine, Chewita och Sunnita samt Nada verkar avslappnade.
4 målskytter idag. Maryan, Nadifu, Ariana och Hanis fotbollssko.

 Inte riktigt klart än, alla tjejerna ska vara med på inmarschen till seriefinalen i div1 Norra Svealand där Sundsvalls DFF möter Gustafs. Snällt ställer tjejerna upp sig på ett led och går med in i spelargången där man får vänta på de stora tjejerna. Sedan tar man snabbt en utsträckt hand och går med A-lagstjejerna till mittcirkeln. Där ligger något.
Stolta tjejer på väg ut till mittcirkeln.

Där ligger en banderoll med dagens tema och spelarna ställer sig och håller upp den gemensamt.
Slut för idag ? Nej inte riktigt. Nu följer tjejerna matchen, sjunger, fikar och hejar. Deras tränare Ida Markström spelar från start och får extra mycket hejarop. Men var är Amanda, när kommer hon in? I andra halvlek byts Amanda in och tjejerna tycker att det var på tiden. Mer hejarop och mer fika, några snabblopp till WC och i halvtid hann även några med att springa in på plan och genom vattenspridarna. matchen slutar 5-0 till SDFF och tjejernas Ida gör ett mål. Den andre Ida, hon som heter Brännström, gjorde 3 mål. Efter matchen följde lite kramkalas med Ida och Amanda innan det var dags att bussas hem igen.

Rätt Ida.

En sista rush av plan.
 Det var en ganska bra dag denna fotbollslördag, det var alla tjejer överens om på väg hem.

Vanessa trivdes...
...och visar hur man hjular på konstgräs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar