söndag 9 november 2014

Futsalpremiär


Kvalspel Futsal-SM i Nackstahallen
Äntligen dags för matcher igen. Det var det i alla fall 9 st laddade tjejer överens om. Match mot Heffnersklubban som vi mött några gånger under året. Alltid jämna och bra matcher och så skulle det bli även idag.
När det gäller fotboll eller futsal inomhus så är Nackstahallen hemmaarenan framför andra för våra tjejer. Här tränar de varje vecka och känner sig trygga. Några så trygga så de sov när det var dags för samling...


Matchen igång och lite avvaktande spel. Viktigt att inte bjuda på något i onödan eftersom det är väldigt få steg till målchans inomhus. Bara efter några minuter hade bägge lagen visat att de hade mycket duktiga målvakter. De var nog också sina respektive lags bästa spelare idag.
Många fina kombinationer, passningar, skott och finter men Nelly och Moa agerar säkert i varje situation. Det krävdes att Lina bestämde sig för att nu är det dags, kliver förbi sin spelare och trycker till med en höger, rakt upp i första krysset. Snyggt, hårt och 1-0. Lina därmed historisk målskytt! Halvtid.
 


Andra halvleken påminner om den första med bra spel, ytterligare lite högre tempo och lite fler skott mot mål. Med rullande byten orkar man hålla farten och koncentrationen i båda lagen och det är inte före det är någon minut kvar som HK lyckas kvittera efter en fast situation. 1-1.
Nelly, Ella, Mosetta, Linn, Almira M, Ellen, Vaida, Dijana och Lina var tjejerna som gjorde det idag och de gjorde det jättebra. Alla var pigga, vågade utmana offensivt och kämpade på i defensiven. Det här har alla förutsättningar att bli ett bra kvalspel då det fortfarande finns utrymme för förbättringar - stabilitet och kampvilja finns redan.


  
Återväxt finns också visade Dijana som gjorde sin första match med tjejerna i laget och var riktigt bra!
På bänken var det väldigt lugnt idag, det blir det när alla gör så bra ifrån sig.




 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar