Bra match trots lite trög start på morgonen

Dags för match igen. Denna gång är det Vaida och Nebinur som skall spela med SDFF F00 mot Selånger FK F00 på Bergsåkers IP. Nebi, som spelar sin första match för laget, vaknar kl 7.00, en timme innan klockan ringer. Vaida som varit med några matcher är dödstrött, vill inte vakna, skyller på huvudvärk och hinner inte med frukost. Vi väntar på henne, och väntar...tur att solen värmer.

Var är hon?
Börjar vakna till

Trots denna start kommer vi strax före samlingstid, kl 10.00, till arenan. Tjejerna går in och gör sig klara för värmningen. Krister pratar om hur man skall spela och vilka 11 tjejer som startar matchen.

Nu skall det kännas bra

Det blir värmning med löpning, med och utan boll, 2-lagsspel och mer löpning innan det är dags att spela matchen. AnnaKarin lappar ihop ömmande ben och knän för några av tjejerna innan match.

Då upptäcks nästa morgonmiss, Nebinurs premiärmatch och var är benskydden? Hemma såklart och Maria får göra en blixthämtning av benskydd så att Nebinur får och kan spela.

Inga benskydd

Strax dax.

Nu tar vi dom !
Matchen startar i ett bra tempo men ingen riktig målchans för något av lagen under första 10 minuterna. Sedan bryter Jossan igenom och lossar kanonen, tyvärr inget mål. Resten av halvleken är det mest kamp och ställningskrig tiden ut. 2 stabila lag som inte släpper till något i onödan.
Vaida spelar fram Susanne

I halvtid berättar Krister hur man skall spela för att vinna matchen medan tjejerna dricker lite och vilar.

2:a halvlek startar på samma sätt som den första slutade men det börjar bli anfall lite närmare båda målen nu.Ett högt tempo med 2 bra lag som gör att det tar på krafterna att springa hela tiden. Båda försvaren och målvakterna är duktiga och det är inte lätt för forwards att bryta fram i anfallen.

Selånger anfaller mot ett samlat SDFF-försvar

Nebinur tar ny position på sin vänsterkant

Ibland kan en 0-0 match vara hur bra som helst. Båda lagen har gjort sin läxa och har så starka lag att inget lyckas överlista det andra. Detta var en jämn och tuff match och resultatet var rättvist.

Tack för en bra match
Radarparet Vaida och Nebinur är glada och ganska nöjda efter den tuffa matchen

Vaida pustar ut

Selånger FK F00 vs Sundsvalls DFF F00, 0 - 0. Ny match nästa lördag men först träning både tisdag och torsdag. Då har vi benskydd på.