lördag 24 augusti 2013

Tuff match

Idag har SDFF F00 haft match mot Njurunda IK, stora och tuffa motståndare som inte kliver undan. Våra tjejer Vaida och Veronika var kallade till match av Krister.

Lennart pratar med Vaida som är pigg och Veronika som har ont i sitt knä

Susanne har också ont i sitt knä
En spelsugen nr 6 väntar på byte

Tyvärr så fick Veronika redan på uppvärmningen känning av sitt onda knä och vi valde att låta henne stå över spel för att inte skadan skulle bli sämre. Vaida spelade iaf och hoppade in som både forward och vänster mittfältare.

I början var SDFF F00 riktigt vassa. Spelet var i Njurundas straffområde mest hela tiden första kvarten. Sedan kom några skador som gjorde att Krister fick vaska om i truppen.

Efter en hård första halvlek står det fortfarande 0-0 och Krister pratar med tjejerna om hur de skall spela andra halvlek för att vinna. Det har varit en jobbig match och flera av tjejerna har fått smällar som känns men de är helt inställda på att ge sitt yttersta för att få segern.

Njurunda kontrar...

... men SDFF lyckas få stopp på dem och vänder tillbaka spelet

Efter 20 minuter får Vaida ett uppspel. Hon får kontroll på bollen och spelar fram Wilma E som springer igenom och skjuter 1-0 !

Jubel och glädje efter Wilma E's mål
Resten av matchen är lika jämn som tidigare men SDFF F00 lyckas hålla nollan och har kämpat till sig segern. En riktig laginsats där alla jobbat stenhårt för varandra.

Kamp om bollen

Vaida vill ha inkastet och Veronika tittar spänt på Matilda

Lagkapten Wilma J och SDFF F00 kämpar ner Njurunda IK F00

En riktig kämpamatch gav seger och en skön känsla att man vunnit kampen på planen.