lördag 30 maj 2015

Bra match i Kovland

Samarbetslaget matchade i Kovland.

Samarbetet mellan SDFF Plus, SFF och Kovland för flickor födda 00/01/02 (ibland yngre än så) har varit både lärorikt och bra även om det tar sin tid att få ihop alla olika bitar. De senaste veckorna har både träningar och matcher visat att allt börjar hitta sin form. Kvalitet och genomförande har lyft några snäpp, både anfallsspel och försvarsspel blir mer och mer koordinerat. Laget, med spelare från Kovland, Sundsvall Haga, Bredsand och Nacksta, är säkert det mest sammansatta av alla lag, Vi får se om det snart är det bäst sammansatta också.

Therese från Kovland och Birile från Bredsand

Liv från Kovland och Klaudija från Nacksta
Samt SFF-gänget Alice, Stefan och Charlotta
Denna vecka har laget haft en Kovlandsvecka och var för dagen iklädda Kovlands blåvit randiga matchställ. Det känns ganska härligt att kunna vara med och bidra till att knyta ihop landsbygd och stad med olika stadsdelar. Tjejer med väldigt olika bakgrunder som tillsammans och med gemensamma ansträngningar, finner stor glädje när de utövar sin idrott. Fotboll kan vara fantastiskt bra som verktyg när man bygger broar...

Till och med domaren Mahmoud är från Nacksta och liftade med våra tjejer.
Match mot SDFF F01/02 i den första matchen med solsken och skaplig värme under våren. Några sena återbud ställer alltid till det och Stefan fick tänka om på några positioner. Som tur är finns flera spelintelligenta tjejer som han tryggt kan flytta till ny roll. Starten var jämn, nästan lite övertag för vårt lag, innan dagens stora stjärna Ellen fick ett fint pass, springer igenom och sätter 1-0 till SDFF. Ingen hänger med huvudet trots det och efter ett tag kommer också kvitteringen genom Ida.

Duktige Ellen mot duktige Lina, vanlig situation under matchen.
Tyvärr så tar det inte mer än ett par minuter innan Ellen sätter 2-1 och innan halvtidspausen har det hunnit bli 3-1 till SDFF. Stefan och Therese instruerar och förbereder laget för en bra 2:a halvlek och det är precis det laget levererar. Alla jobbar hårt och hjälper varandra, då är laget bra. Slutresultatet blir 2-5, Ellen sätter 4 mål för SDFF och Anna gör sitt första för vårt lag. Det finns mycket positivt att ta med sig till nästa veckas träningar och första segern kommer närmare för var vecka som går, det känner alla.

Klaudija löper medan Birile har bollen och styr spelet

Birile var urstark i matchen som var hennes klart bästa hittills.

Klaudija var också stark och hennes andra halvlek superbra.
Våra tjejer Klaudija och Birile gjorde mycket bra i från sig och tillhörde de som syntes och påverkade matchen mest idag. Både visar att de har en bra utveckling och är villiga att jobba hårt för att bli bättre. Bra insats tjejer !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar