onsdag 16 april 2014

Cupspel i Stöde

I lördags var det dags för LuNa CATS 9-manna att spela fotbollscup i Stöde. Både kul och lite spännande då det var första gången tillsammans med Luckstatjejer för många av tjejerna. Nästan alla var på plats i tid till samlingen och avresan till Stöde och cupen gick bra. Sol och varmt väder lovade gott inför de 4 matcher som väntade.

LuNa CATS samlade utanför omklädningsrummet i Stöde

Ellen krigsmålad inför matchen
Första matchen var redan kl 10.00 mot Söråker. LuNa var laddade och tog tag i taktpinnen direkt. Skapade flera halvchanser men lyckades inte få in bollen i mål, antingen missades skotten, passningen, eller så var det en Söråkerspelare i vägen. Alla jobbade stenhårt, verkade trivas ihop och spelade fin fotboll.

Duktiga tjejerna Barlin, Sara och Ella tar bollen av Söråker. Bra samarbete.

Passa mig vinkar Mariam.

Säkre målvakten Nelly har full kontroll på bäde boll och spel.
Det närmar sig halvtid innan Andrijana skjuter ett skott som inte ser så farligt ut - men bollen går in i mål. Jubel i LuNa och ett viktigt första mål av Andrijana. Nu kan LuNa slappna av och spela ut. Halvtid.

Samling i halvtid och några tips från coachen.

Almira och Barlin var jobbiga för Söråkersförsvaret hela matchen.
Andra halvlek blev som den första. LuNa var lite starkare, bra inställning, men Söråker stack upp ibland när LuNas försvar inte var samspelta. Vi försökte rätta till det under alla byten då vi pratade om hur de skulle spela. Barlin tryckte in 2-0 men domaren hade hittat en offside - tur han gjorde det för ingen annan såg den...

Sanela kastar inkast

Sara och Jenny nöjda efter vinst i första matchen.
Slutsignal - vi har vunnit första matchen med 1-0 och tagit den första skalpen i cupen. Nu var det bara 10 minuters vila till nästa match, mot arrangerande Stöde som vi visste var vassa framåt. Vi fyllde på med vätska och pratade lite hur vi skulle uppträda, spela och kämpa för att fortsätta prestera vårt bästa.

Bra, jämn och tät match mot Stöde

Ella och Lina i full fart, Janny och Sanela täcker upp Nelly.

Stöde var hela tiden farliga med sina djupledslöpningar.
Tidigt i matchen fick Stöde hörna. Våra stoltheter var inte riktigt med i markeringen och Stöde kunde enkelt peta in 1-0 framför vårt mål. Det blev en väckarklocka och efter det vaknade alla vinnarskallar till liv. Vi skapade massor med målchanser. Ella och Lina var superbra på kanterna och det kändes som att vi nu hade grepp om matchen. Stöde var dock alltid farliga med sina djupledslöpningar men våra backar fick bättre och bättre grepp om dem.

Kvittering efter fint spel där Aya passade Barlin som sköt på mål, returen satte Ella i mål.

Sara byter av Veronika, två hårt jobbande tjejer på mitten.
Andra halvlek var lika jämn som den första. Troligen den bästa matchen i cupen där båda lagen verkligen försökte vinna med fint spel. LuNa imponerade med både teknik och hårt arbete där tjejerna kämpade för varandra och laget. Försvaret blev mer och mer samspelta och därmed säkrare och tryggare. Bra målvaktsspel av Nelly spred ett lugn i laget. Oavgjort resultat betyder att LuNa fortfarande har allt i egna händer. Liten samling efter matcherna innan vi går till klubbstugan för att äta lunch och fylla på i depåerna.

Efter att ha fått vila på maten var det åter dags för match. Returmöte mot Söråker och tjejerna börjar att ladda för match. Vi gör några små ändringar i laget för att låta tjejerna prova på lite olika roller. Matchen börjar men vi är inte riktigt med från start. Mycket riktigt slarvar vi och Söråker gör 1-0. Det kanske var det som behövdes för nu vaknade alla till och det blev full fart över hela linjen. Barlin trycker in kvitteringen, och gör sedan ytterligare ett till. Nu var ordningen återställd.

Täta matcher med 2 st samlade och duktiga lag.

Veronika passar till Josefina som har full fart på kanten.

Barlin och Almira var ständigt farliga framåt.
Seger mot Söråker och vi var klara för en helt avgörande match om cupsegern mot Stöde som hade vilat. Flera av våra tjejer var nu både trötta och hade lite ont här och där. Det blev därför hög tid att möblera om lite i laget och bytena fick göras efter ork och vilka som var tillgängliga. Efter lite missförstånd i försvarsspelet gjorde Stöde snabbt 1-0, underläge igen alltså, och vi försökte mobilisera kraft för en sista kraftansträngning.

Ella gjorde en kanoncup och jagar här ikapp bollen i kamp med en Stödespelare.

En helt slut Sanela hämtar kraft


Josefina skjuter in en hörna mot Stöde.
I halvtid bestämde vi oss - nu satsar vi allt vi har - vi ska vinna den här matchen och därmed cupen. Vi flyttade upp laget och efter en hörna höll sig Ella framme och slog in bollen i mål. 1-1, ett mål till och vi vinner cupen.

Vi skapade många farliga hörnor...
...och till slut trycker Ella in 1-1 på en hörna.
Avslutningen var spännande och alla gav verkligen allt i båda lagen. En frispark för Stöde där vi inte lyckades få muren på rätt ställe avgjorde matchen. 2-1 och nu var det jobbigt igen. En sista kraftansträngning blev det men Stöde var för starka. Vi orkade inte komma i kapp igen och första förlusten var ett faktum. Matchens kämpe var Aya som slet och jobbade stenhårt i alla lägen och vi unnade verkligen henne att få göra ett mål efter allt slit. Målet kommer säkert i nästa match.

Sammanfattningsvis har LuNa genomfört en riktigt bra cup där alla har spelat för varandra, med många tjejer som presterat kanonfotboll och vi skapat ett självförtroende i laget som vi tar med oss till seriespelet om några veckor. Lagkapten Lina ledde laget på ett utmärkt sätt med sitt uppoffrande spel och starka löpningar vilket smittade av sig på allihopa. Ella kom fram i bra lägen från sin kantposition och gjorde också 2 mål. Barlin var hur bra som helst och blev också cupens skyttedrottning.Stolt skyttedrottning - Barlin var glödhet under hela cupen och vann skytteligan.

Barlin och Sara anfaller mot Stöde i finalen.

Almira, Veronika, Hodan, jenny och Ellen tar hand om Stödes anfall.
Silver i första cupen - men vi ville ha guld.

Almira och Almira - tyvärr inget mål för dem idag.

Samlat försvar, utspark av Nelly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar