lördag 31 maj 2014

Het match i mitten av Sverige

Söndag förmiddag, varmt, redan +22 C på fm och skön majsol. Dags för en utflykt till Ånge och match på deras härliga konstgräsplan. Tjejerna är glada, laddade och Muno är i toppform. In i minibussen och iväg det bär. En dryg timmes resa kan bli ganska underhållande om man har en så härlig tjej som Muno på rätt humör bredvid sig. Hon ställer frågor, öppnar fönster och hittar knappar man inte trodde fanns.Vilken tjej!

Som en snäll skolklass i solen.

Vid matchstart hade termometern skjutit upp till +27 C, och vattenflaskorna tömdes redan på värmningen. Maria fick göre an snabbutryckning för att fylla på. LuNa ställer upp med ett bra lag, lite ny strategi och ett härligt go. Ånge kontrade med att kalla in ett par A-lags spelare. Direkt från start tar vi kommandot, släpper boll till varandra och kombinerar som om man inte gjort annat senaste åren. Innan 7 minuter har gått så har Lina kommit fram på sin kant 4 gånger, Aya och Almira M har skapat chanser för varandra och Veronika dribblat sig igenom på sin vänsterkant. Det var SÅ bra.Vi var överens om att vi skulle byta ganska tidigt i början så att alla skulle komma in i matchen på en gång. Även det fungerade bra och det tog bara någon minut innan de tjejer som bytt ut var pigga och ville in på plan igen.

Full fart från start - här är Veronika, Ella, Almira och Aya på väg igenom tidigt i matchen.

De gånger Ånge försökte ta sig upp stod Valentina eller någon annan i vägen.

Dagens dansbild - armkrok med Veronika.
Nelly hade inget att göra i värmen och vi hade total kontroll på boll, spel och motståndare. Plötsligt får en Ångetjej, en av de som spelar i A-laget, för sig att skjuta en frispark mot vårt mål. Kanonträfff som Nelly inte riktigt når och snopet 1-0 till Ånge. Ingen fara, vi fortsätter att köra på så kommer även våra mål.

Nelly fick stå ganska ensam i dagens match.

Mer trafik framför Ånges målvakt...

...som hade hjälp av både skicklighet, backar, bakar och fötter som kom i vägen.

Många hörnor från Aya denna match.
 Det fina spelet fortsätter men det verkar alltid vara något i vägen framför mål. Aya skjuter, Barlin skjuter, Veronika nästan dribblar in bollen, Almira, både A o M, har chanser som inte blir mål. Plötsligt igen, Ånge slår en långboll som vi missbedömer och vips så har vi 2-0 i baken. Konstigt då Ånge knappt haft ett riktigt anfall. De försöker dock nå sina snabba anfallare med långa bollar ibland. Nu lyckades detta. Vi byter in fräscha spelare, fortsätter att släppa boll till varandra och efter en löpduell lurar Barlin sin försvarare samt målvakten och lägger lugnt in bollen i mål. 2-1, det går ju att få in bollen.

Lina springer i från sin back igen.

Barlin jagar Ånges duktiga lagkapten.
Halvtid, 2-1 till Ånge, men det kändes faktiskt helt lugnt. Tjejerna hade gjort en riktigt bra halvlek och kände själva att detta skall vi vända. Vi ger oss aldrig. Starten av andra började bra innan en ny långboll gick igenom vårt mittförsvar och det står 3-1 till Ånge. Hur bär de sig åt, 3 mål och nästan inga anfall. Nu kommer en period med stark LuNa spel, Almira "Messi" lurar en, lurar två och lurar tre, sedan trycker hon av ett stenhårt skott som sitter djupt i ena gaveln. Chanslöst för målvakten och underbar prestation av Almira. 3-2, nu tar vi dom.

Barlin gjorde 2-1...

...innan Almira "Messi" satte full fart...

...och fintade och sköt 3-2.
Fortfarande 6 minuter kvar, vi hinner kvittera. Almira A och Barlin hade kört stenhårt med Ångeförsvaret som började bli riktigt trötta. In med Aya och Almira M sista fem. Ny löpning och nytt kanonskott av Almira, 3-3 och stor glädje bland tjejerna. Härligt att plocka in 3-1 även om vi varit så mycket bättre än Ånge i denna match. Verkar som att LuNa inte är riktigt nöjda ändå. Ella spelar fram Linn som får till en hörna i slutet av matchen. Sista minuten. Våra LuNa krigare är trötta men kanske inte riktigt nöjda då de spelat så fantastisk fotboll idag.

Lina var en gigant hela matchen, skapade oerhört mycket efter sin kant idag.

Sista hörnan innan matchen är slut. Veronika oroar Ånges försvar.

Är det slut, vad hände, blev det mål, Domarn, svara då?
Då händer det osannolika. All oflyt har helt plötsligt blivit flyt. Ayas hörna går via backben direkt in i mål, MÅL, och domaren blåser. För mål ? för slut på matchen ? frispark ? Ingen verkar veta vad som hänt, mer än domaren förstås. Domaren ger tecken för mål och jublet bryter ut, tjejerna kastar sig över varandra och Aya ser ut som en stor sol när hon ler och skrattar om vartannat. Fantastiskt, kul och hur jobbigt som helst för Ånges tjejer som bara för 6 minuter sedan hade segern klar.

Aya ler och tjejerna är jublande glada...

...kapten Samira och Valentina...

...Tilde och Valentina, Muno, Barlin och Dahabo...

...en liten sidestep från Kapten Samira...

...innan vi samlas och hurrar för seger och en kanonmatch!
Det finns matcher och det finns matcher, detta var en Match. Det kändes härligt att dagens fina spel betalade sig och att det lönar sig att kämpa in till sista sekund. Alla var bra, några var t o m bättre än någonsin, och det är just det som till slut visade sig vara avgörande. Ingen föll ur ramen, alla kämpade tillsammans och laget vann till slut matchen. Eller var det Matchen vi sa.

Yes, Valentina mår så här bra...Ellen är nog för trött...

...virvelvinden Messi och Nelly mer samlade.