lördag 31 maj 2014

Under regntunga skyar

Om det normalt brukar vara lite väckningsstörningar i Nackstaområdet så var det idag inte många på plats vid utsatt tid. vet inte om det var vädret eller slumpen, men alla hade mer eller mindre försovit sig denna morgon. Nåväl, lite ringande och hotande samlade full bil och buss och vi var på väg till Sörforsvallen. Sent men dock.

Glatt mottagande på Sörforsvallen, Lina modellar i nya stället.
Nya matchställ och tufft motstånd idag. IFK Timrå, erkänt duktigt lag som snittar fina 4 mål per match. Regnet fortsätter att falla men inget får oss att tappa fattningen eller bli störda. Vi är helt inställda på att ge Timrå en match om segern, det är alla överens om. Efter några återbud gör Dahabo, talangfull 04, sin debut i div3. Bra jobbat av en tjej som kallas Ninja internt, totalt orädd och tuff som få.
Samira, Dahabo, Lina och Tilde håller koll på Timråspelarna.

Kapten Jenny vräker på.
Matchen börjar i ganska bra tempo men med många felpass. Svårspelat i regnet då bollen fastnar och det är tungsprunget. Timrå kommer fram på lite smarta passningar bakom vårt försvar men stoppar inte Linn så är alltid Nelly där och fixar upp situationen. Efter lite dålig kommunikation framför eget mål släpper vi till en hörna efter ca 10 minuter. Vi är inte riktigt med i markeringen och efter lite studsande ligger bollen i mål. 0-1 Timrå.

Hörna och mål till Timrå. Händer två gånger i 1.a halvlek.

Barlin försöker hinna fram.

Mariam har tid på sig.

Valentina passar Barlin.
Nu tar Timrå över matchen och hade inte Nelly varit så fantastiskt bra, hon tar allt, så hade nog matchen kunnat ta slut här. Till slut, ny hörna, så gör Timrå också 0-2, och vi har inte riktigt koll på boll och motståndare. Vi behöver få paus så att vi kan gruppera om och gjuta lite hopp i våra tjejer nu. Inga fler mål, några fler bra ingripanden av Linn och Nelly innan halvtid. 0-2, snabbt in i omklädningsrummet för lite skydd från regnet, värme och snack. Små förändringar och lite hopp finns ändå. Dessutom har vi ju Nelly som tar allt och håller oss kvar i matchen.

Almira Messi hade en härlig genomskärare till Aya.

Hodan fick tag i bollen och vände spelet snabbt.

Aya frispelad av Almira M.
Andra halvlek börjar med ett nytänt LuNa som sätter högsta fart. Aya och Almira Messi river igång laget och Valentina, Lina och Josefina understödjer fint med passningar och löpningar. Försvaret håller koll på Timrås farliga anfallsspelare. En underbar framspelning av Almira M ställer Aya fri för en sekund men en försvarare får en tå på bollen. Josefina får också chansen men får bollen lite för långt i från sig. Det är hård kamp om herrväldet på mitten och det ges och tas hela tiden. Inget gnäll från någon, duktiga domaren Said har full koll på blöta/heta tjejer. De starka tjejerna Sanela och Valentina sätter sig i respekt och får med sig alla - vi kliver inte undan.

Tuffe Sanela tar frisparken.

Nära men ändå inte.
Timrå gör nästa mål, 0-3, men vi börjar få tag om spelet och försöker hitta varandra. Vaida kommer i skottläge men får inte riktigt träff på bollen. Lina är nära att hitta Almira och Barlin i straffområdet. Till slut hittar Valentina fram med en härlig passning till Lina som kliver in i straffområdet och prickskjuter in 1-3 i bortre gaveln. Riktigt snyggt tjejer !

Hörna som inte blir mål.
Almira hittar lite senare fram till Valentina som vinner en 50/50 duell med Timrås målvakt och trycker in bollen i mål. Jubel, men domaren har blåst för offside och målet blir bortdömt. Synd då det hade gett oss chansen att gå i kapp. Härlig inställning hos tjejerna som var ett skärpt lag under hela andra halvlek - tuffa i kampspelet och vi försökte vårda bollen - passningarna var mycket bättre och säkrare än i början av matchen. Vi använde kanterna som vi pratat om i halvtid och därmed kom vi längre ner i Timrås linjer och med fler tjejer med i anfallen. Orken var också bättre än i senaste matchen trots en tungsprungen regnvåt matta. Trots förlust så visar LuNa att det finns en glöd hos alla och en vilja att göra sitt bästa för varandra.

Dagens stjärna Nelly (sittande) som var grymt bra idag!