söndag 29 september 2013

Årets sista seriematch del1

Idag var det dags för sista seriematchen för Luckstas Nackstatjejer. Motståndare var Sundsvalls FF och arenan var HK-vallen. En knapp timme före match var det dags att börja förbereda sig för match vilket idag började lite oroväckande.

Lina, Ella och Linn (hand)bollar in sig...
...medan Almira ser Hodan, Aya, Mariam och Barlin trassla till det...
...samtidigt som Sofie, Wilma och Olivia redan är i gungning.
Strax innan matchstart radar tjejerna upp sig...fast några verkar ringa in sig...

...och kapten Aya skjuter ut sig.

Det är kanske lika bra att köra igång matchen. Kapten Aya hälsar på domaren, Håkan hälsar på SFF-tränaren, Olivia undrar om inte det är dags att börja spela snart, och varför har Aya med sig en slang?

Luckstatjejerna lägger in högsta växeln från start och springer, passar och skjuter på allt som rör sig. Försvaret med Linn som chef plockar bort SFF-anfallen elegant och startar våg efter våg av nya anfall (grön våg!). Målchanser blir hörnor, hörnor blir målchanser men bollen vill inte in i mål. Notoriska målskyttarna Barlin och Almira bombar på, Aya försöker också, Lina, Sofie och Olivia likaså men det är som förgjort.
Barlin försöker...

...Almira vänder och vrider...

...full fart framåt...

...men inte ens Lina får in bollen
0-0 i halvtid efter en riktigt bra halvlek med rekord i målchanser, 6-1 till Lucksta, och många fina kombinationer. Tjejerna samlas, samlar sig och Kicki, Hans, Håkan och Kurt pratar igenom läget och hur man skall spela i 2:a halvlek. Duktiga målvakten Nelly byter med 1.a halvlekens bäste spelare Lina, som ska stå i 2:a. Håkan värmer upp Lina inför målvaktsbytet.

Halvtidssnack, Barlin och Hodan verkar lyssna
Håkan kör igång Lina, men ska hon inte i målet?
Avspark och nu ska vi få in bollen, jobba på tjejer. Aya styr och peppar alla i laget. Kom igen.

Där vill jag ha bollen pekar Aya.
Josefina väntar på passning

Första 10 minuterna är som första halvlek och alla väntar bara på det första målet för Lucksta. Inkast och hörna, nu kanske det är dags att få in ett mål.