söndag 15 september 2013

Nollorna målade i Söråker

Söndag betyder matchdag för Aya, Almira, Jenny, Mariam och Barlin. Idag var det dags för tjejerna att med sitt Lucksta möta ärkerivalerna Matfors IF i Söråker. Bra humör och samlade under resan ut bådade gott. Vinden började tillta så det gällde att hålla bollen efter marken. Dagens målvakter eftersom ordinarie duktige målvakten Nelly är skadad - Almira i 1:a och Barlin i 2:a halvlek.

Söråker välkomnade oss med flaggor som stod rakt ut

De senaste matcherna hade man inte alls varit med i början och legat under tidigt men lyckats prestera strålande vändningar. Idag ville man såklart inte hamna i samma läge utan det var viktigt att vara med från början.
Matfors i ett av många anfall under början av 1.a halvlek
Vad händer, Matfors dominerar totalt under de första 15-20 minuterna och endast storspel av Almira i målet samt Linn och Linas uppoffrande jobb i försvarsspelet håller bollen från målet. Efter det börjar Barlins slit att göra Matfors backar trötta och hon jobbar fram boll efter boll till motståndarnas straffområde. Tyvärr får hon inte riktigt till avsluten och när det blir bra skott står målvakten i vägen. Vi behöver mer fart, vad göra?

In med virvelvinden Aya, Jenny kan bara hålla i sig.
Helt plötsligt börjar Lucksta få med fler spelare i allt längre anfall. Aya frestar målvakten med flera hårda och välriktade skott, Jenny kommer nästan fram i läge, Olivia likaså. Barlin vinner en boll i kamp en Matforsback och spelar ut till Aya som dribblar sin back och skjuter ett jätteskott som målvakten styr ut. Barlin slänger sig fram och trycker in bollen i mål med sin vänster, 1-0 och stort jubel. Aya och Barlin passar sig igenom, starke Lina kämpar sig fram, Olivia löper sig fram, nu ser det ut som att tjejerna vaknat. 1-0 står sig halvleken ut och Almira kunde hålla nollan - starkt jobbat Almira. Dags att lämna över handskarna till halvlekens bäste spelare Barlin som ska stå i 2:a, visst ja, hon ska inte ha handskar när hon står i mål.
Ledarna Kicki, Kurt, Hans och Håkan samlar tjejerna och berättar hur de ska spela under 2:a halvlek.

Barlin i målet ser ett mer samlat lag som hjälps åt i 2:a halvlek
Redan i början av halvleken får Barlin visa vad hon går för som målvakt och hon tar enkelt allt som kommer igenom Luckstas mer kompakta försvar. Med några fina utsparkar skapar Almira, Sofie och Olivia farligheter och Matfors backar börjar känna av trycket. De vet att Lucksta kan göra mål om de gör misstag. En jättefin kombination av Almira och Sofie avslutas med ett kanonskott bara centimetrar över ribban av Sofie.
Ytterbackarna Tilde, Rebecka, Ellen och Wilma kommer högre upp i plan och bryter flera gånger med målchans nästan direkt för Lucksta. Linn tar det mesta där bak, det hon inte tar, det tar Barlin.

Lina och Ella får mer och mer grepp om mittplan tillsammans med Mariam, Josefina och Jenny, Olivias löpningar är nära att lyckas. Sedan kliver skyttedrottningen Almira fram och skjuter in returen på sitt eget skott, 2-0.
Almira målade som vanligt,  men höll också nollan som målvakt.
Matfors gav inte upp men man orkade inte längre skapa chanser som var tillräckligt bra för att överlista Barlin som var grymt bra. Idag kan man verkligen säga att lagets målvakter var matchvinnare - båda gjorde ju mål och höll nollan. Grattis tjejer - grattis laget till ytterligare en skalp och ännu en viljeseger!

Nöjda tjejer tackar motståndarna för en stenhård match. Ledaren Kicki ser både nöjd och fundersam ut.