söndag 8 september 2013

Ny stark vändning

Söndag morgon, Sjukhusplanen och match för Luckstatjejerna mot Timrå IK. Inte så varmt som dagen före men det kommer at krävas lite svett och kämpatag innan dagens match är färdigspelad. Målvakten Nelly tejpades ihop och ställde sig i målet trots att det gjorde lite ont. Dagens lagkapten Mariam och de andra tjejerna försökte få upp tempot innan matchstart. Det kändes bra och tjejerna såg vakna ut. Nu ska vi ut och göra en bra match.

Kapten Mariam, Domaren och Lina tittar åt höger, men på vad?

På Jenny förstås som jagar en förskräckt Timråtjej. Domaren Rickard Elfström håller ett vakande öga på Jenny.
Pang, 0-1, pang 0-2. Det gick fort när Timrås nr 9 trampade igång sina ben och sprang ifrån Luckstatjejerna. Vi måste nog vara lite mer på tårna om vi skall vara med i matchen. Sakta men säkert jobbar sig laget upp till sin normala nivå och börjar skapa chanser. Aya skjuter både en, två och tre fina skott, Jenny skjuter, Hodan skjuter, Lina skjuter och till slut lyckas Barlin kämpa sig först på en retur och trycker in 1-2. Äntligen lite utdelning på spelövertaget. Nu kändes det som att Luckstas och Nackstas stoltheter tagit över matchen. Inget mer mål under 1.a halvlek men stabilt spelövertag känns bra att luta sig mot inför halvtidsvilan.


Spelet gick, liksom Kurt, på kryckor i början av matchen
När man samlat sig, druckit mer vatten och pratat igenom hur man skulle gå in och vända på matchen och vinna den var det dags för 2:a halvlek. Barlin fick ta på sig målvaktshandskarna eftersom Nelly hade för ont i foten för att kunna fortsätta. Det tar bara några minuter innan Timrå gör 1-3. Målvaktshandskarna åkte argt in vid stolpen efter det och Barlin var efter det suverän i målet. Ingen gav upp, alla kämpade på och lagets målskytt nr1, Almira jobbade sig fram till straffområdet och får en fin passning av Jenny. Almira lägger med högern in 2-3. Starkt jobbat, nu har vi kontakt. Timrås spelare får svårare och svårare att hålla emot.
Barlin 1 mål, Almira 2 mål och kapten Mariam bidrog till en stark vändning av matchen
Nu har Almira bestämt sig, vi skall vinna den här matchen. Hon får med sig alla tjejer i anfall efter anfall. Snyggt broderar Almira och Olivia sig fram, Lina och Hodan kommer mer och mer offensivt, Ella och Sofie sliter efter kanterna och Josefina matar fram sina lagkompisar. Bakåt känns det lugnt då Linn har med sig backarna Rebecka, Ellen, Mariam och Tilde som alla har koll på allt tröttare motståndare. Vänster läge för Almira och ingen tvekan där, 3-3. Jubel hos alla inklusiva pappa, mamma och brorsbarnen som kommit för att heja på sin favorit. Vi hinner nog fortfarande avgöra matchen men måste komma ihåg att täta bakåt.


Linn avgjorde matchen med ett snyggt skott som gick rakt upp i nättaket. Jenny håller sig i bakgrunden.
Extra kul är att den alltid lika hårt arbetande Linn blir den som får avgöra matchen. Med en vilja av stål bryter hon fram i mitten och lossar kanonen, rätt upp i nättaket bakom en chanslös målvakt i Timrå. 4-3 och tjejerna har gjort det igen - vänt ett underläge till seger. Borde finnas lugnare sätt att vinna sina matchen på...

 Nästa skyttedrottning...                                                                                      ... och skyttekung


När domaren blåser av matchen kan vi alla pusta ut - 3 matcher, 2 vinster o ch 1 oavgjord.
We are all the winners
Long John Silver, Hussein och Kapten Mariam kan konstatera att slaget är vunnet



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar