Stark vändning

Söndag morgon, samling 08.30, temperatur på +8,5 grader varmt med svagt duggregn. Det var dags för Almira, Aya, Mariam, Barlin, Jenny och Hodan att spela match med Lucksta mot Sidsjö-Böle på Thulevallen i Matfors. Först kommer Almira följt av Barlin, efter ett tag Mariam innan trötta Aya och Jenny släntrar in.

Hodan hade missuffattat tiden så hon klev upp 08.30 och fick bli hämtad senare. Med assistans av Kurt kom vi iväg så att vi kunde ansluta till de övriga i laget. Värmning och laddning inför match kunde börja.

Hodan ensam kvar mot 2 st anfallare
Då Nelly var skadad fick Almira börja som målvakt. Barlin lovade att stå i mål i 2.a halvlek. Ella var sjuk så det blev lite ommöbleringar i laget från förra matchen. Hodan spelade både mittback, i början, och mitt på mittfältet, lite senare i halvleken, och skötte sig bra när hon hittat sina nya positioner. Barlin jobbade hårt och försökte skapa chanser men fastnade i Sidsjö-Böles tuffa försvar. Almira i mål hade betydligt mer att göra och skötte sig jättebra. Trots detta kunde Sidsjö-Böle ta ledningen med 1-0 när vårt försvar inte fick bort bollen i en tilltrasslad situation efter en hörna.

Mariam i full fart vill ha bollen
Lite senare vann en Sidsjö-Böle spelare kampen om bollen med Linn och sköt ett skott som Almira räddade men returen kunde hon inte göra något åt. 2-0 till Sidsjö-Böle som höll sig halvleken ut. Tjejerna hade gjort det bra hittills så det fanns en bra chans att komma ifatt bara man justerade några små detaljer i spelet, och blev lite tuffare i löpningar och närkamper.

Barlin, målvakt, och Mariam markerar vid en hörna i 2.a halvlek
Tuffare, rakare spel av tjejerna gjorde att man började få grepp om motståndarna. Det var dock en stolpträff av Sidsjö-Böle som fick riktig fart på matchen igen. Med Almira som stark forward och med Aya som började ta för sig mer och mer skapades chanser som blev farligare och farligare. Även Jenny hade ett bra skott efter förarbete av Hodan och Aya. Helt plötslig får Aya bollen på mittplan, strax in på motståndarnas planhalva, och...
Aya får bollen på mitten
...utan att tveka trycker Aya till på volley från 25 meter. Bollen går i en båge över målvakten och in i mål, 2-1 och kontakt.

Detta blev startskottet för en riktig kämpainsats av alla tjejer och när Barlin gjorde några fantastiskt fina räddningar, bl a på ett friläge, så började matchen att svänga. Linn höll ihop försvaret och Lina och Josefina kämpade och slet på mitten. Mariam hade fullt upp på sin back liksom Ellen på andra ytterbacken.

Mariam fick jaga efter snabba forwards
Jenny fick skottläge efter en hörna och drog till. På returen vräkte sig Hodan fram och sköt in 2-2. Nu fanns det helt plötsligt mycket kraft i benen på alla. Almira var nära vid ett par skott, man skapade frisparkar och hörnor men inget mål. Bara 4 minuter kvar. Ska det bli oavgjort nu igen funderar alla.

Triss i måljubel
Som tur är för laget har man skyttedrottningen Almira på planen. Hon jobbar stenhårt mot Sidsjö-Böles mittback på en långboll från Aya och lyckas vinna närkampen. Almira gör sedan inget misstag, hon lägger säkert bollen förbi målvakten i mål. 2-3 och ledning i matchen för första gången. Stort jubel på och på sidan av planen, mer än i tidigare matcher kändes det som. Säkert mycket beroende på att Almiras pappa och mamma var i Matfors och stolt såg sin dotter spela en av huvudrollerna.

Sista minuterna av matchen tillåter man ingen motståndare att ta sig förbi och när domaren blåser av för full tid har man vänt 2-0 till seger 2-3, starkt jobbat tjejer!