lördag 31 maj 2014

11-manna på Västhagens konstgräs

Idag är det match mot Sundsvalls FF på Västhagen. Efter normala väckningsprocedurer verkar alla vara på plats för samling. Idag var det många av tjejerna som var upptagna av musikaler, bröllop, besök och annat så de som kunde vara på plats skulle få jobba hårt. Matchstart 10.00 och LuNa är redo att prestera bra fotboll.

Avspark Barlin och Almira.
Full fart från start - båda lagen visar att de inte kommer att vika ner sig idag. Tuffa närkamper, fina löpningar och resolut försvarsspel. De bägge lagens anfallare är ständigt på tårna och hugger på alla chanser som bjuds. Efter ett litet övertag för SFF i början tar LuNa mer och mer tag i boll och spel. Både Barlin och Vaida har långa fina löpningar som hade kunnat bli farliga.

Minns inte vad denna dans heter. Svan någonting tror jag.

Ella jobbar hårt och har koll på spelare och boll.
SFF skapar en halvchans som blir en helchans, mål, 1-0. Vi kom lite fel i försvaret och det utnyttjade SFF-spelaren direkt. Vi var dock rejält på gång i matchen och måste fortsätta att jobba hårt tillsammans.
Vaida rycker sig loss igen och drar målvakt innan hon sätter bollen i....gavelns utsida. Oj, det var nära.

Barlin springer...

...och springer igen...

...men bollen vill inte in i mål.
Det känns som att LuNa blir bättre ju längre halvleken går. Fina kombinationer, hårt jobb på mittfältet och det är bara den sista passningen som inte riktigt når fram. Annars har vi tagit ett rejält tag om spelet.

Ella peggar upp.

Kapten Valentina, kanske bäst på plan i slutet av halvleken.
1-0 till SFF i halvtid men bra kamp och ganska säkert spel. Även om det är jämnt mellan lagen så har LuNa visat att de kan få till fina kombinationer och farliga skott. Slutet av halvleken var också klar fördel LuNa.

Vaida och Valentina pressar.

Josefina jobbade hårt idag.

Aya och Barlin försöker skapa målchans.

Full fart på Almira, Vaida försöker hänga på.
Under halvtid så samlade vi ihop oss och var helt överens om att vi skulle fortsätta att vara starka i närkamper och löpningar, vårda bollen när vi hade den och slå till bakom SFF försvaret när chanser kom.
Det som kom var nog snarare värmen och vad som gick var nog orken. Helt och hållet under ca 20 minuter.
SFF löpte mer och spelade bättre, och vad värre är, de gjorde mål. 1-0 blev till hemska 5-0 innan LuNas tjejer bestämde sig för att det fick vara nog.

Många avsparkar...

...en period i andra halvlek...

...efter baklängesmål i massor.
Nu började Almira att stångas ordentligt med SFF backarna igen, Josefina löpte fint efter kanten, Aya provade skottlyckan. Till slut rundade Vaida målvakten och sköt...utanför. Vi kom närmare och närmare Almira sprang igenom och avlutade snyggt, 1-5. Men tiden är snart slut så det blir förlust med 1-5 trots att man varit duktiga i 50 av 70 minuter. Vi behöver vara skärpta hela matchen för att vinna mot ett så duktigt lag som SFF. Många bra insatser visar att det finns kunnande i laget och när alla får det att stämma samtidigt så spelar vi riktigt bra. Vi blev också hårt straffade på våra missar av effektiva motståndare.

Övertramp.

Dans?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar