lördag 31 maj 2014

Full fart på Sörforsvallen

Hemmamatch på Sörforsvallen i div 4. Det betyder idag att Söråker ska mötas och LuNas tjejer har ett bra lag på plats. Lite ändringar i uppställningen sedan senaste 9-mannamatchen och det kanske kan få igång fler spelare i det offensiva spelet. Det defensiva idag borde bli ganska lugnt då Söråker saknar några av sina anfallare.

Inkast Söråker, Lina och Rebecca har koll.

Lina pressar, kapten Rebecca håller koll.
Bra djupledslöpningar öppnar upp Söråkerförsvaret och redan från början märks att LuNa bara ska vinna idag. Några skott från Aya visar också att hon blir att räkna med idag. Josefina och Ella hittar varandra med några fina passningar och vi väntar på första målet.

Josefina vid bollen, spanar efter Ella.

Aya har visst blivit uppringd - mål snart, OK fixar det.

Förspelet till första målet, upprullning efter kanten.
Efter mycket fint spel på kanten når bollen fram till Aya som säkert sätter 1-0. Strax efter gör Aya även 2-0 innan hon byts ut. Nu är det bara ett lag på plan, chanserna avlöser varandra och Ella sätter iskallt 3-0 och sedan 4-0 innan paus.

Edina städar upp i försvaret.
Bra första halvlek, nu är det bara att fortsätta att släppa bollen mellan LuNa-tjejerna och med det fortsätta att rulla upp Söråkers försvar. Då kan det bli många mål idag. Söråker måste naturligtvis täta till lite bättre och försöka få upp bollen på Lunas planhalva så att de får andas lite. Det blir lite tätare på mitten och tempot går ner då vi slutar att ta de viktiga löpningar som öppnade motståndarförsvaret i första halvlek. Lite väl mycket enkelriktad bolltransport gör att vi inte skapar riktigt så öppna lägen längre.

Andrijana på väg framåt med bollen.

Många hörnor ger många chanser.

Dahabo och Edina markerar.
Till slut är Hodan stark i straffområdet och gör 5-0 i misstänkt offsideläge. Nu hänger huvudena tungt på motståndarna. Trots att många försöker blir det dock inga fler mål i matchen. 5-0 är ändå en skön seger och härligt att få se både Ella och Aya göra 2 mål var - bra gjort tjejer !