lördag 10 maj 2014

Premiär 9-manna mot Njurunda

Dags för vårt unga garde att spela sin 1:a tävlingsmatch. Njurunda är motståndare och matchen går på Gumsekullens gräsplan. Samling i god tid före och efter lite genomgång och värmning var det så dags för match. Pang, 1-0 i baken efter 10 sekunder. Så snabbt att inte alla hann se vad som hände.

Avspark Njurunda...

...snabbt spel framåt...

...och Linn, Nelly och Ellen kan bara konstatera...

...samma som fansen, 1-0 i baken.
 Vi samlar ihop oss och startar om. Lite skakade av det snabba baklängesmålet börjar vi sakta hitta in i matchen. Njurunda imponerer med bra passningsspel medan LuNa CATS mer skapar farligheter på individuella prestationer.

Ella börjar visa vem som bestämmer...

...Linn börjar komma rätt...

...och Lina får något i blicken...

...Almira driver på.
matchen jämnar ut sig mer och mer och Aya har chansen att trycka in bollen men på något sätt lyckas Njurunda rädda på mållinjen. Det vill sig inte riktigt. Sally är farligt framme, Almira försöker driva igenom.

Ella i fin balans.

Ett mer samlat försvar.

Sally är nära.

Almira och Andrijana ser Aya sätta fart.
Halvtid, 1-0 till Njurunda, men vi har mycket tid att vända på detta. Tjejerna bestämmer sig för att nu ger vi järnet och kämpar hela vägen. mer löpningar och passningar på öppna ytor efterlyser tränarna. Kom igen nu, håll tätt bakåt och ös på framåt när det finns läge för det.

Andrijana försöker ta sig förbi ett samlat försvar.

Nelly trycker iväg en utspark.

Som Almira jagar i kapp.


En mycket jämnare halvlek där de riktigt vassa chanserna inte verkar dyka upp. Tjejerna kämpar och sliter men det är alltid ett ben i vägen, någon passning som fastnar eller inte kommer. Vi ger inte upp, vi kämpar vidare.

Rebecca och Muno kämpar

Uppförsbacke för Mariam och Aya...

...Lina tänker inte ge sig...

...och Dahabo och Linn hakar på.
Trots en riktig kämpahalvlek går det inte att få in bollen idag. Vi försökte verkligen efter en bedrövlig start men det var helt enkelt inte vår dag idag. Tufft, men så är det ibland.

Tre mot en, Ella tar det med ro.

Almira söker Aya.
Josefina sprang flera km i 2:a halvlek

Nelly säker som alltid.

Njurunda var starkare...

...och fick oss på fall.
Förslust med 1-0 kanske är rättvist då vi inte riktigt kom upp i vår bästa nivå. Retsamt dock att målet gjordes de första 10 sekunderna i början av matchen. Vi lär oss av detta och kommer igen, taggade till tänderna.

Inte glada men vi tackar Njurunda för en bra match.

Långt ifrån vår bästa match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar