lördag 17 maj 2014

Match 9-manna

Match i Söråker i 9-manna div4 mot Selånger FK står på programmet. Vi åker som vanligt med många unga tjejer. Dijana debuterar i seriespel med sina äldre kompisar idag. Systern Andrijana, Edina och Muno är inte mycket äldre de heller. Lite taktiska ändringar ger att vi spelar ordinarie målvakten Nelly på mittfältet och anfallarna och målskyttarna Almira A och Barlin delade på målvaktsjobbet. Vi är svårlästa för motståndarna. Alla var mycket bra i sina nya roller under hela matchen. Underlaget var en jättefin grusplan.

Almira och Andrijana gör avspark. Edina övervakar så det blir rätt.

Dijana var pigg i starten och försöker nå Barlin med en passning.
Dijana försöker igen medan Almira täcker upp.


Veronika i full kontroll över boll och motståndare.
Nelly kontrollerade både boll och mittfält som lagkapten...

...och våra notoriska målskyttar vaktade målet var sin halvlek idag.
Jättefint var också spelet, ett stort steg framåt från förra helgens 9-manna match, och alla spelare på plan var riktigt duktiga. Även om det gavs och togs i många närkamper så var det inget gnäll från någon. Selånger tog ledningen med 1-0 i mitten av halvleken efter lite missförstånd i försvarsspelet men LuNa skapade hela tiden lägen så det kändes ganska bra ändå. Vaida, sent kan hon vakna, men idag på rätt sida, var på väg igenom flera gånger liksom Barlin. Almira M jobbade och slet men det kom alltid någon tå eller ett ben i vägen.

Det går som en dans när Barlin sätter fart, Selånger spelaren hakar på direkt. Vilken dans? - Ingen aning.

Ellen springer ifatt sin motspelare.

Linn ser Hodan och Veronika mangla en motståndare, Andrijana ser imponerat på. Barlin tar distans till händelsen.

Vaida var het när hon kom in, Selångerförsvaret hade fullt upp at freda sitt mål.
Halvtid, 1-0 till Selånger men vi är fortfarande med i allra högsta grad. De yngre spelarna har fått en riktig genomkörare så de ser stabila ut och de lite äldre börjar komma igång. Vi är överens om att vi ska täppa till lite bättre, framåt kommer chanserna och då trycker vi in bollen.

Samlade unga LuNa-spelare med trygga Nelly och Sara.
Målvaktsbyte och Almira A på topp, Barlin i mål, full fart på alla och det blev en svängig och välspelad halvlek. Lina löpte efter sin kant, som hon löpte, Ella slet efter sin kant, Nelly, Hodan och Ellen jobbade hårt och Linn, Veronika, Sara och Edina hjälptes åt att avväpna Selångeranfallarna. Vaida och Almira M rev upp motståndarnas försvar med sina smarta löpningar, Almira A flyttade på backarna och plötsligt var Andrijana helt ensam med målvakten. Andrijana, som brukar vara säkerheten själv när det dyker upp en målchans, försökte lägga in bollen bredvid målvakten som dock var med på noterna och räddade.

Sara och Ellen hjälps åt.

Edina och Linn täcker upp framför Barlin.

Hodan täcker skott.
Typiskt nog blir den efterföljande utsparken till en perfekt passning och efter lite löpning mot vårt mål kan Selångeranfallaren göra 2-0 i stället för att vi kvitterar. Det kändes inte riktigt bra men vi tänker inte ge upp. Vi stuvar om lite i laget och fortsätter att sätta hårt tryck på Selångers duktiga försvar och målvakt. Almira A sätter högsta fart och bombar på i anfall efter anfall. Bollen måste in i mål snart.

Ella, alltid bra, alltid bra på bild.

Huka Er, nu laddar hon kanonen.

Systrarna Andrijana och Dijana på väg åt var sitt håll, inte ovanligt.

Även Nelly visar prov på skottkapacitet.
Till slut jobbar Almira A till sig bollen och trycker in den i mål, 2-1 och lite kontakt igen. Vi öser på allt vi har på slutet men det blir inga fler mål. Tråkigt att förlora men vi ser ett helt annat lag på planen idag än för bara en vecka sedan. Nu var det glöd i ögonen på alla och alla känner att vi kan vinna matcher om vi kämpar som ett lag. De yngre spelarna börjar vänja sig vid tempot och tuffheten och kommer snart att vara lika bra på match som på träningarna. Vi längtar redan till nästa match.

Lina flög fram idag.

Man ska inte sparka in öppna dörrar Barlin.

Extra besvärligt vattenhinder i Söråker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar