tisdag 20 maj 2014

Lördagsmatch mot Matfors

Premiär för LuNa CATS på Sörforsvallen

På lördag var det dags för match mot Matfors i 11-manna. För ett par veckor sedan möttes lagen i en ganska het match där det visades känslor och en aning prestige. Nu var det dags för tävlingsmatch. Inget annat än en ny het match var att vänta, en titt på termometern innan matchen visade på 23 grader C och innan matchen börjar var det 25 grader C. Nu var det bara den nödvändiga domaren som fattades.

Lördagens LuNa CATS, men var är Samira?

Lagkapten Josefina tar för sig i början av matchen.

Idag var det dags för debut i LuNa 11-manna för Valentina, som i Nellys frånvaro ställde upp för laget, och ställde sig själv som målvakt. Innan matchen kunde vi se ett laddat men ganska avslappnat gäng tjejer. De hade tränat och spelat bra den senaste veckan och var helt överens om att ge Matfors en riktig match idag. Lite avvaktande spel i början av matchen och det har inte gått mer än några minuter innan ett felpass vändes till en kontring av Matforslaget. Någon passning senare gjorde man 0-1. Hmmm, vi får börja om och glömma det målet. Det var tjejerna i laget överens om.

Snabb kontring och tidigt 0-1.

Tätt på mitten...
...och ibland tuffa närkamper.
Almira jobbar som alltid stenhårt.
Wilma kastar långt.


Dags att ta tag i matchen och spelet. Nu tar tjejerna de löpningar och hårda arbete över hela planen som vi varit överens om. Ganska tätt på mitten och våra anfallsspelare Almira, Barlin och Sally utmanar Matfors försvar gång på gång. I ärlighetens namn skapar även Matfors några halvchanser, men i regel är det på våra små misstag. I det stora hela är lagen ganska jämna under denna del av matchen.. Valentina visar prov på sitt goda spelsinne och imponerar med sina väl avvägda utrusningar. Ibland blir dock målvaktsspelet lite avigt, naturligt då Valentina normalt är en väldigt duktig spelare ute på plan och inte målvakt. Starkt att våga ställa sig i mål i sin första match!


Efter att jobbat hårt och gett och tagit lite smällar så smäller det tillbaka rejält från vår notoriske målskytt Barlin. Pang, 1-1, och nu är vi med i matchen igen. Vi kan ana en viss oro i Matforslaget samtidigt som LuNa CATS spinner vidare på den extra energi som målet ger. Jämn match och oavgjort resultat - rättvist.

Barlin skjuter säkert in 1-1 ensam mot hur många blåa försvarare? Tips, målvakten är också egentligen blå. Domartabbe.


Utpekad

Med stort självförtroende fortsätter alla spelare att kämpa hårt, försöka hjälpa sina lagkompisar och ser ut att faktiskt börja få grepp om matchen. Då händer det som kan hända ibland, en miss, friläge och baklängesmål. Retsamt men inte mycket att göra åt, bara att skaka av sig och titta framåt. Tyvärr stärkte målet Matforslaget som precis innan målet sett lite konfunderade ut. 

Stopp

 Back kick


Resten av halvleken försöker båda lagen skapa lägen men möts av starka försvar i värmen. Bra spel av Matfors ett anfall under slutet av halvleken betyder 1-3. Ska bli rätt skönt med lite vila, vatten och skugga. Värmen tar på alla och tempot har mattats en hel del på de flesta. Koncentrationen är svår att hålla.

Löpning...

Löpning...

Löpning...


Första halvlek innehöll väldigt mycket löpning och våra starka tjejer har inget problem att hänga med.
Insamling av kraft och lite korrigeringar ger laget ny kraft inför den avslutande halvleken. Vi var överens om att vi egentligen spelar i stort sett som vi varit överens om. Baklängesmålen har kommit på individuella missar som alltid kommer i en match men som idag kostat oss dyrt. Kan vi bara få göra nästa mål så kan vi störa dem i deras tankar. Det är alltid jobbigt att se en ledning sakta krympa, många tankar blir det.

Kör Aya !!!


Tyvärr så är det vi som ställer till det. 1-4 blir till alldeles för enkelt och det är naturligtvis lite tungt att få emot sig. Vi spelar ändå ganska bra och börjar inte Matfors att bli lite trötta även de. Våra mittfältare kommer lite högre upp och kan understödja vårt anfallspar mer och mer. En långboll/rensning från Matfors, en felbedömning, stillatittande försvar och det hjälper inte att både Linn och Valentina räddar var sin gång. Den tredje chansen blir till mål. Flera spelare blev passiva vilket vi inte varit överens om.  

Lite mer avspänt efter de insläppta målen blir tjejerna plötsligt mycket bättre, inga misstag, och passningar som vi inte sett tidigare. Almira jobbar till sig bollen och i kamp med flera försvarare trycker hon in 2-5.

Almira gör mål.
Almira och Sally

Lite dramatik när Sanela hakar ihop med en blå.Ont men båda klarade sig bra som tur är.

Hodan ger aldrig upp.

Ser inte det blå laget lite trötta ut - inte samma närhet i markeringen eller samma beslutsamhet i löpningarna och passningarna. Våra gröna kämpar verkar ha hitta reservkraft och plötsligt vinner de alla närkamper. Aya löper överallt, Linn har samlat ihop sitt försvar till en tät enhet, Josefina driver på och vi har faktiskt tagit grepp om matchen igen. Vi skapar hörnor och kommer närmare och närmare deras mål.

Det var tätt tätt tätt vid hörnorna.


Dagens dansbild.

Måste komma ett mål, och det gör det. Almira löper ifrån sin bevakning och sätter säkert 3-5 bakom Matfors målvakt. Ska det gå att komma i fatt ? Det är inte så mycket tid kvar men vi kör tills domaren blåser av, nu är det vi som är det starkare laget. Sally hann med en kanon som var nära att smita in.

Här ska bollen in och ofta framöver.

Sally hade en skön träff på slutet som mycket väl hade kunnat gå in i Xet.


Slutsignal, förlust 3-5, men med flaggan i topp. Vi tar med oss att vi kan spela bra mot bra lag, vi hade mest krafter kvar på slutet och vi vet att med färre misstag blir det väldigt jämnt idag. En bra och tuff match i värmen, kampvilja som alla spelare kan vara stolta över. Nästa gång är det vi som har det flyt som behövs för att vinna jämna matcher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar