torsdag 8 maj 2014

Träningsläger i Nacksta och Sörfors

Helgen den 26 och 27 april var det dags för 1:a träningslägret för LuNa CATS. Lägret startade i Nacksta där tjejerna fick en genomkörare med knäkoll, benträning, lite intervalllöpning och så började även tävlandet. Vi hade delat upp truppen i 4 st grupper som skulle tävla mot varandra under hela lägret. 1:a passet avslutades med lite matchspel innan föräldrarna anslöt för lunch.

Valentina visar bollkänsla

Grabbarna som fixade lunchen i Nacksta

Det tyckte både föräldrar...

...och tjejer att de gjorde perfekt.
Efter lunchen var det dags för avfärd till Sörforsvallen och ett kombinerat informationsmöte för föräldrar och spelare. Ledarna för LuNa CATS presenterade sig för alla som inte träffat dem och berättade hur det unika samarbetet skulle gå till samt svarade på de frågor som mötet hade, allt i en positiv stämning.

Blir nog bra det här.

Någon som har fler frågor eller funderingar ?

Får vi byta om nu ?
Tjejerna som blev lite otåliga vill naturligtvis ut i det härliga vädret. Vi hade ju planerat in årets hittills varmaste dagar så solen lockade. Dags för fotbollspass nummer 2. Fokus på teknik och avslut på mål med en gassande sol som gjorde att tjejerna blev ganska trötta allt eftersom övningarna genomfördes. Passet avslutades med tävling där unga Dijana visade sig vara bäst.


Vatten...måste få dricka.

Lördagens sista pass tar slut.

Flera av tjejerna stannade kvar över natten och hade en trevlig kväll tillsammans med ledarna innan det var dags att dra sig tillbaka. Ganska fort hade alla trötta tjejer somnat in för natten.

På söndag morgon var det dags för pass nr 3. Försvarsspel var temat och i värmen så försökte tjejerna komma igång med lite stela kroppar, och trötta huvuden. En dryg timme i den stekande solen senare drog sig alla till omklädningsrummen för duschning och ombyte. Under tiden hade lunchvärdarna Annika, Bonita och Maria fixat lunch till alla hungriga tjejer.

Lunch med fördragna gardiner så att återhämtningen blir lättare i värmen.

Josefina blir servad av Tilde, Rebecca väntar på service.

Gott med mat efter ett pass i solen.
Under tiden som tjejerna lunchade förberedde ledarna inför matchen mot Njurunda IK som var avslutningen på lägret. Det skulle bli 11-mannaspel mot ett bra motstånd.

Tankar i värmen...
De viktiga fansen...

...börjar ta plats...

...dags för match.
Då var det äntligen dags för matchstart. Njurunda började i ett rasande tempo och våra tjejer fick jobba hårt för att försvara sig. Otroligt duktiga målvakten Nelly gjorde räddning på räddning. Rättvist tog också Njurunda ledningen med 1-0 ganska tidigt i matchen, precis när vi trodde att LuNa hade fått kontroll på dem.

Njurunda satte högsta fart från start.

Samira fick jobba hårt mot snabba motståndare.

Storspel av målvakten Nelly höll oss kvar i matchen i början.
På något sätt så tog vi efter baklängesmålet tillbaka matchen mer och mer och notoriska målskytten Barlin kunde efter en knapp halvtimme lura både försvar och målvakt, 1-1 och jämn match igen. Mer spel på mitten och det håller i sig halvleken ut. Paus med instuktioner och massor med vatten ger ny energi till tjejerna.

Unge nykomlingen Dahabo spelar Ella som har full fart framåt.

Josefina och Tilde har koll på boll och motståndare.

Hans ser till att tjejerna får återhämta sig i halvtid.
Andra halvlek fortsätter som den första slutade, bra spel och hårt jobb mellan 2 lag som inte släpper till något i onödan. De chanser som blir avstyr de båda duktiga målvakterna. Slutresultat 1-1 efter en jobbig men bra match där båda lagen visade upp fina kombinationer.

Håkan kan allt, ledare, linjeman och målvaktstränare.

Hodan sätter press.

Almira lossar kanonen.

Edina in, Vasa next...

Almira in action.
Josefina trött efter ett byte.

Kökschefen.

Unga Dijana jagar i kapp.
Slut på ett kul och jobbigt träningsläger. Vi hoppas att det bidrar till att både föräldrar och tjejer kommer lite närmare varandra och att LuNa tar ett steg i sin mognad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar