lördag 10 maj 2014

Matchdag 1 maj mot Matfors x 2

Den 1 maj var det dags för LuNa CATS att spela sin sista träningsmatch, denna gång mot 2 x Matfors. Ni läste rätt, Matfors matchade 2 lag som varvade mot LuNa och matchtiden var den något udda 4 x 20 minuter. Något att bita i och en riktig genomkörare.

LuNa-samling strax före match

Tidig straff gav Matfors 1-0.

Barlin, Almira och Vahida kör så det ryker.
Matchen blev precis så tuff och hård som man trodde, inget av lagen ville kliva undan i närkamperna så domaren hade fullt upp att hålla ordning. Lite prestige mellan lagen kunde skönjas. Matfors tog ledningen med 1-0 på straff och gjorde även 2-0 innan de 2 första fjärdedelarna gått. Våra tjejer stod ändå upp riktigt bra och skapade några halvchanser medan Matfors var något mer samspelta.

Många löpdueller under första delen, här Barlin och Josefina.

Circles in the sand.

Några små omflyttningar inför 2:a delen av matchen gav lite mer stabilitet. Tjejerna fortsatte att kämpa på och tog sig allt närmare Matfors mål i sina anfall. Tyvärr stack Matfors upp och gjorde 3-0 precis när det kändes som att LuNa var på väg att ta över. Naturligtvis tungt men man repar nytt mod och fortsätter att spela bra emellanåt trots att det börjar bli tungt att möta mer utvilade motståndare.

Hodan, Almira och Barlin oroar Matfors försvar.

Aya har lagt in överväxeln, Mariam ser imponerat på.

Grimastävling på bänken. Inga sura miner tack.
Med trötthet kommer att det blir lite grinigt på slutet av matchen. Samira fick plåstra om utsidan av sina knän och Tilde hade ont i sitt knä efter en smäll. I ärlighetens namn delades det ut lite smällar också...

Samira utan...

...och med bandagerade knän. Hårding.
Nelly, alltid bra!

Duktige Sara jagar boll och motståndare.

Nära, men inte den här gången heller.
Ny straff, 4-0, friläge för Vahida, bra skottlägen för Barlin och Almirorna men inget mål. Förlust men tjejerna visade bra moral och kämpade från första till sista minut så det blir ändå godkänt för den inställningen. Vissa misstag blev lite för kostsamma men de kan vi rätta till innan det är dags för 11-manna premiär den 10 maj.