tisdag 13 maj 2014

Premiärdag

Nu är det allvar, då skall vi ha roligt.

Då var det dags för premiär för LuNa som kombinationslag i tävlingssammanhang som 11-mannalag. Match på Balders mot Heffnersklubban på den nyanlagda grusplanen. Vädret stabilt molnigt, nästan vindstilla och knappt 10 grader varmt i luften. Bra förutsättningar för våra LuNa-tjejer att visa vad de går för när det verkligen gäller.

Ombyte före match. Mariam pratar med hela kroppen.

Sista handen på utrustningen...

...innan uppvärmningen...
...där Nelly får jobba med Håkans omtalade skott..
...nu är det snart dags för match...

...det måste bara fixas till lite först. Håkans beryktade skott ?
Matchen igång, full fart från start, alla verkar laddade och genast hotar Barlin, Almira och Aya Heffnersklubbans försvar med löpningar och djupledsspel. Mittfält och försvar är hela tiden samlat om än lite försiktigt lågt. Eftersom matchen går så börjar även HK att skapa lite framåt. Vi hamnar lite för långt ner i försvarsspelet vilket ger motståndarna möjlighet att jämna ut spelet. Ingen farlighet bakåt dock - Nelly verkar lugn i målet och backarna gör vad de ska göra. Några snabba kontringar från LuNa skapar oreda i HK med flera hörnor som följd. Bra inslagna hörnor ger möjligheter.

Barlin och Jenny tar hand om vänsterkanten.
Jenny söker Almira medan Wilma övervakar.

Linn tar bort bollen och Sanela täcker upp.

Nelly tar hand om det som inte försvaret får tag på.
Ny hörna och efter lite flipperspelande i HKs straffområde hamnar bollen hos vår kapten, Barlin. Hon tar lugnt kontroll på bollen, tittar upp, och lägger säkert in bollen i mål med vänstern. Otagbart för målvakten och riktigt bra gjort av Barlin som tränat mycket på att kunna avsluta även med vänster fot. Verkligen något att ta efter för fler, det lönar sig att nöta på så att man är trygg i båda fötterna.

Barlin lägger kontrollerat in 1-0 efter en hörna.

Bollen sökte sig till Barlin idag.

Samlat försvar där Sara rensar undan.
Barlin visade kaptenstakter och slet oerhört längst fram med Almira. De sprang massor, precis som hela det övriga laget, för att pressa tillbaka HKs lag och inte låta dem spela i lugn och ro. Målet gav naturligtvis extra energi och resten av halvleken hade LuNa bra kontroll på sina motståndare. Ytterbackarna jobbade jättebra och fick grepp på sina kanter så det släpptes inte fram någon farlighet mer än en frispark och en hörna. Mittfält och mittbackar började bli trygga i sina positioner och täckte upp för varandra på precis det sätt som vi ska göra. Yttermittfältarna jobbade stenhårt och var som alltid bra.
Flera spelare växte ju längre matchen gick och det drar naturligtvis med sig även de andra spelarna. Innan paus var också Mariam nära att göra sitt första mål, också efter en hörna, men hon hann inte riktigt fram med vänstern.

Josefina, Sara, Samira och Linn ser avslappnade och fokuserade ut.

Mariam var nära att göra mål.

Hela tiden samlat försvar.
Sanela rensar upp bollen och Ella kan andas ut.
Sara växte ju längre matchen gick och var en gigant till slut.
1-0 i halvtid och vi samlade ihop styrkorna. Några smådetaljer att tänka på vilket ledarna förmedlade till tjejerna. Bra stämning och härliga blickar i ögonen på allihopa. Om vi fortsätter att kämpa, spela säket bakåt och försöka lyfta upp spel och lag så att Almira och Barlin fär utmana och köra slut på HK-försvaret är detta vår match.

Fighting face på Ella och Samira...

...eleganten Lina har kontroll, Rebecca täcker upp.
Ella och Wilma skapar två mot en i försvarsspelet.

Snabba spelvändningar när chansen ges.
Kapten Barlin och Almira är tunga att möta för alla försvar.
Dags för 2.a halvlek som börjar som den 1:a slutat. Bra kontroll och djupledsspel som gör HK-försvaret på trötta och osäkra. Både Barlin och Almira är jätteduktiga på att vinna till sig och täcka bollen så att fler LuNa spelare hinner med i anfallen.

Ella tillsammans med Barlin och Aya vinner en närkamp på mitten...
...Barlin löper mot en sista försvarare...
...och sätter bollen säkert i mål, 2-0 till LuNa.

Efter några löpdueller som kunnat resultera i mål, men säkert resulterade i trötta HK-örsvarare, vinner Ella en närkamp på mitten. Bollen fram till Barlin som löper mot en försvarare och slänger sig före i skottögonblicket. Bollen säkert in i gaveln på Heffnerklubbans mål och vi har ledningen med 2-0. Mycket viktigt mål då flera av LuNa-tjejerna har fått smällar så att det blir lite längre byten för de som kan spela. Fortfarande jobbar alla stenhårt och visar en härlig lagmoral. Vi ska vinna denna match.

HK försökte stoppa Barlin med ibland hårda tag...
...men Barlin svarade med att löpa ifrån och dribbla bort motståndarna som vanligt.

Lina sprang som vanligt mycket och bra, här först på bollen igen.
Mitt i halvleken, när vi tyckte att vi hade full kontroll på matchen, lyckades HK peta in 2-1 efter lite strul och missförstånd i de bakre leden. Inget att hänga med huvudena över, bara att köra på då vi egentligen spelar riktigt stabilt och bra. Mycket riktigt så fortsätter våra tjejer att spela så bra och stabilt som man bara kan göra när alla preserar på topp samtidigt. Imponerande.

Mitt i halvleken gör HK 2-1 av egentligen ingen cahans alls.
Vi är närmare 3-1 än motståndarna är 2-2 så resten av halvleken styr LuNa och skapar några halvchanser men inget mer händer åt något håll. En fantastisk kämpamatch med bra fokus på organisation och position, sylvassa avslutare och en imponerande lagmaskin - roligt och välförtjänt med 3 LuNa CATS poäng !
Det var också kul at se hur nöjda och glada tjejerna var efter matchen - de visste att de hade presterat bra.

Lina nöjd och glad efter segern och en kanonmatch.